Zdrowie

Najlepsza kawa do picia

Jeśli chcesz, aby Twoja kawa smakowała na najwyższym poziomie i zapadała w pamięć podczas serwowania gościom, kawa w lokalu dla smakoszy musi być wysokiej jakości. Dlatego goście wracają do Twojego baru? B po czacie chcą Twojej pysznej wietnamskiej kawy!. Dobre palarnie kawy to przedostatni etap od ziaren kawy do miłośników kawy. W końcu My, bariści i restauratorzy, których celem jest zadowolenie klientów, jesteśmy radośni, popijając świeżą kawę  z Wietnamu. Zdobycie najlepszej kawy w naszym kraju poprzez wybór palarni kawy, w której bariści przeszkoleni do palenia kawy z miłością i wystarczającym praktycznym doświadczeniem również mają duże znaczenie.

Która palarnia kawy jest najlepsza?

Najlepsze palarnie kawy to te, które importują kawę najlepszej jakości ( uprawa kawy w Wietnamie). Ta kawa musi być znanego pochodzenia, najlepiej uprawiana ręcznie w niewielkich ilościach. Hodowcy wybierają najlepsze owoce do produkcji ziaren kawy, które są fermentowane, suszone i dostarczane do klientów, którzy prowadzą palarnie kawy. Palacz musi umieć rozpoznać niepowtarzalny i doskonały smak kawy i wiedzieć, jak ją palić tak, aby czerpać z niej jak najwięcej. Od tego zależy w dużej mierze smak kawy. Swoją kawę będzie przygotowywał w oparciu o doświadczenie i przechodził wiele testów, aby uzyskać najlepszy smak z konkretnej kawy z określonej farmy. Działa poprzez dostosowanie sposobu palenia kawy. Taka palarnia kawy jest najlepsza dla firm lub osób które uwielbiają ją pić,. Niezależnie od tego niezwykle ważne jest również, aby wyszkolić się na profesjonalnego baristę, a następnie umieć odpowiednio zmielić tę kawę i przygotować ją dla klientów. Palarnie muszą wiedzieć, jak robić mieszanki kawy o określonym smaku Dzięki najwyższej jakości palarni kawy, możesz oczywiście zrobić swoją konkretną mieszankę kawy z kilkoma rodzajami kawy, których nikt inny nie ma, tylko Twój lokal dla smakoszy, firma lub restauracja. Ta kawa staje się wtedy Twoją marką. Gdy miłośnik kawy wypije pierwszy łyk Twojej wyjątkowej kawy, kubki smakowe mogą spowodować że będzie bardzo zadowolony. Palarnia przygotuje dla Ciebie niepowtarzalne smaki, jeśli jako klient będziesz widział czego chcesz. Następnie zaprosi Cię do degustacji, a Ty wybierzesz kawę, która Ci odpowiada.   Zadowolenie na twarzy kawoszy mówi zawsze prawdę, jeśli na nich spojrzysz, od razu zobaczysz, czy Twoja kawa jest naprawdę na najwyższym poziomie. Kwaśna twarz klienta,  oznacza, że ​​pije on złą kawę lub jest przypalona, ​​gorzka, nieświeża i bez smaku. Najlepsi palacze co tydzień palą kawę i dostarczają ją do baru zupełnie świeżą. Twoim zadaniem jest pilnowanie, by zawsze była to świeża dostawa. Nawet kawa palona traci swój urok oraz  aromat i smak po 14 dniach do 3 tygodni. Dlatego najlepiej zamawiać raz w tygodniu lub co 14 dni. Kawę musisz przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Smak i aromat kawy poczujesz i stwierdzisz czy naprawdę możesz zaufać palarni. Twoje kubki smakowe są najlepszym testem. Dobra palarnia kawy wypala kawę w taki sposób, że jej jakość nie będzie się różnić, ale w większości przypadków uzyskasz taki sam smak i aromat jak kawa którą zamówiłeś miesiąc temu. Jeśli podejrzewasz, że Twoja palarnia nie jest najlepsza, możesz ją zmienić. Większość dużych palarni kawy nadmiernie praży swoje ziarna, aby ukryć ziarna niskiej jakości, które chcą sprzedać. Jednak to od Ciebie zależy, czy wybierzesz odpowiednią palarnię i dasz swoim klientom to, co najlepsze, dając im to, na co zasługują. W ten sposób będziesz miał wielu zadowolonych gości. Warto sprawić czy wietnamskie kawy również nadają się do twojej restauracji.